Ganzduino

A GanzDuino projekt célja eredetileg egy egyszerűsitett programozó felölet létrehozása volt Arduino-kompatibilis panelekhez. Azóta ezt a célt elértük és az űj irány egy teljes laborkörnyezet létrehozása programozással, méréssel, kiértékeléssel és egy gazdag tudásbázissal.


2024.06.16, 11:58

A GanzDuino projekt valamikor 2022. szeptemberében indult, mivel akkor kezdtünk el Arduinókkal foglalkozni, és azt vettük észre, hogy a C++-szerű programozási nyelv a legtöbb fiatal tagunknak problémát okoz. Nem feltétlenül maga a program egymás utáni utasításainak a megtervezése volt a probléma (tehát ma a programozás), hanem ennek a programnyelven való kifejtése (tehát a kódírás). Ezen próbáltunk segíteni egy magyar nyelvű, grafikus felülettel.

Az elmúlt két hét nagyjából a teljes program újraírásáról szólt - eddig egy asztali alkalmazás volt, most már egy webes alkalmazás egy asztali "kommunikátor" programmal. Ez reményeink szerint a gyorsabb frissítésekhez, gyorsabb hibajavításokhoz és nem utolsósorban az új funkciók gyorsabb fejlesztéséhez fog hozzájárulni.

A használathoz először is be kell szerezni az új GanzDuino Desktop alkalmazást, meg kell nyitni a www.duino.ganzmuhely.hu weboldalt, és már készen is vagyunk!

Emellett az új és csodás GanzDuino 2.0 látványosabb újítása, az új segédlet rendszer a különböző blokkokhoz, amely egyes blokkokhoz nemcsak magyarázatot ad, de egyes blokkok - vagy akár teljes programrészek - C++ megfelelőjét is képes automatikusan mutatni!


An unhandled exception has occurred. See browser dev tools for details. Reload 🗙