Bakter B-50 terepasztal-vezérlés

A projekt célja egy egyszerű de továbbfejleszthető és bővíthető terepasztal vezérlés tervezése és építése a G1 modellvasútjához.

A terepasztal sajnos az évek során el lett hanyagolva, nem igazán értünk rá foglalkozni vele. Mivel újra nekiálltunk, szerettük volna, ha nemcsak a tereprendezés, de az elektronika részén is valamennyire sikerülne maradandót alkotni.

Ehhez egy továbbfejleszthető rendszert találtunk ki, amelynek első eleme a B-50 széria lesz. Ennek már most látjuk a határait, de ha minden jól megy lesz egy B-100, B-200 stb. széria is, ami visszafelé kompatibilis. Addig is tapasztalatot gyűjtünk ezzel a verzióval.


2023.10.22, 05:24

Megjöttek az új, javított alaplapok. A tápcsatlakozók lekerültek róla, mivel rájöttünk, hogy a szélső tüskesorok is több mint megfelelőek a csatlakozásra. A vezérlőszoftver megírása után már reményeink szerint telepíthető lesz a rendszer egyik része a terepasztalra.

Fent a régi, lent az új, javított panel.


2023.08.30, 02:01

Nekikezdtünk a tervezésnek-fejlesztésnek, elkészültek az első panelek, sőt, már egy pár forrasztáson is túl vagyunk :) Pár apróságot már észrevettünk ami hiba lehet, de úgy néz ki az alapelgondolás működőképes lehet.


An unhandled exception has occurred. See browser dev tools for details. Reload 🗙