GanzAdmin "mindenes"

Ez a GanzAdmin (ennek az alkalmazásnak :D) a leírása.


2023.09.22, 05:58

Sikerült az elmúlt pár napban elég sokat fejlesztenünk a belső tudásbázisunkon, aminek pár alapvető részét már a honlapon is láthattok. A következő egy hétben ennek a publikus résznek a csinosításán fogunk dolgozni.


2021.01.17, 12:13

Új év, új kihívások - bár ebből a legtöbben túl sokat nem fogtok látni, de elkészült egy befizetés modul is, amiben majd részletesebben tudjuk rögzíteni a tagdíjakat.

Másrészről nagyüzemben elkezdtünk alkatrészeket katalogizálni és a lehetőségekhez képest egészen l haladunk.


2020.12.30, 04:19

Elképesztő, de a 2020-as évnek is vége. A GanzAdmin projekt szempontjából bármennyire is rémes év volt ez amúgy, egy nagyon sikeres időszakot zárhatunk le. Annak ellenére, hogy a legtöbb felhasznált technológia vadonatúj volt a számunkra, egy olyan rendszer siekrült fejleszteni, amit még Csaba bá is szívesen használ, pedig ez igen ritka :D

Augusztus elején kezdődött meg a rendszer tesztelése, amibe úgy október környékén már az elektrósok nagyrészét is bevontuk. A tesztidőszak kezdete óta is egy csomót fejlődött a rendszer:

 • az alapértelmezett rendezéseket helyrehoztuk
 • lehet újra az első sort pinelni, mint a régi GanzInv-ben
 • nekikezdtünk egy statisztika modulf ejlesztésnek
 • Már a G1-ben is integráltuk a kamera-rendszert, amit újabb 2 kamerával tervezünk bővíteni
 • Megkezdtük a Tananyagtár/wiki teljes átszervezését
 • és emellett persze számtalan típusú és menniiségű tartalom került feltöltésre

Az új tervek között van az alkatrészeink katalógizálásáa, amit próbálunk folyamatosan csinálni, illetve pár egyéb félbehagyott és új funkció befejezése, amit nagyrészt Csaba illetve Ti vetettetek fel. De mindezt már csak az új évben :)2020.08.07, 02:28

Egy kurta hét tesztidőszak alatt sikerült rengeteg hibát (ezek között nagyon komoly biztonsági jellegűek is akadtak sajnos) megoldani, így egyre közelebb kerülhettünk a végső, talán már rendes és nem tesztüzemhez =)


2020.08.02, 10:47

És igen, a GanzAdmin online is elérhető végre =). Sikerült az internetszolgáltatónknál egy fix IP-címet szerezni, amivel a szerverünk bárhonnan elérhető az internetről - ez a bejegyzés is már a Szlatyka-rezidenciáról íródott =D.

Ugyan most még nem a legfrissebb változtata fut a programnak, ez a napokban változni fog. Abban már javított hozzáréfések, saját profil szerkesztés és egy hallom egyéb, hibajavítás benne lesz már!


2020.07.10, 12:09

Az elmúlt hetekben több nagyon fontos frissítés is kész lett:

 • Sikeresen átkerült az Arduino-segédlet a ganzadminos tananyagtárba
 • Elkészült egy hálózati eszközöket felügyelő rész
 • Sokat javult a biztonsági kamera kezelése
 • Megcsináltuk az adatkezelő részeknél a fejlécet (amivel húsz új probléma lépett fel az legalább továbbra sem fogunk unatkozni :D)

Szerencsére lassan ott tartunk, hogy tartósan is használhatónak izonyul a kis rendszerünk, ezért augusztustól publikussá tesszük. Megpróbálunk minél több tagnak hozzáférést adni addig is.


2020.06.29, 11:29

Sikerült egy csomó mindent mgcsinálni megint, igaz egyelőre még nincs befésülve a fő projektbe.

Az elsődleges prioritás továbbra is a képfeltöltés, de ez még várat magára addig is már bekerült:

 • A szkriptelhető wiki oldal
 • A biztonsági kamera online nézegetése kírésleti üzemmódban
 • És a segédeszközök kezelése

2020.06.24, 11:23

Sikerült befejezni és tesztelni a beszállítói modult. Ilyen ugyan volt a régi GanzInv-ben is de abban csak két előre definiált bolt volt elérhető (Lomex és Hestore) az újban már bármennyi felvehető és bármelyik alkatrészhez tetszőlegesen kiválasztható a beszállító. Tehát ha például a modellezők a Winklertől akarnának egyes dolgokat beszerezni akkor erre is van lehetőség anélkül, hogy a modelles eszközöknek kötelezően lenne hestore-os vagy egyéb elekltrós beszállítója (mert jó eséllyel nincs).

Emellett lett egy másik, kisebb újítás is, az alkatrészteknhez bevezettem egy csomagolási egység mezőt is - ennek az a célja, hogy egyes apróbb dolgokat pl. szemeteszacskókat, nyomtatópapírokat nem érdemes darabonként nyilvántartani, egyszerűbb és életszerűbb, ha pl. csomagonként nézzük a leltáron lévő mennyiséget.


2020.06.19, 12:22

Tök jó, mert ma már van lehetőség úgy-ahogy raktárkezelésre! Minden felvett alkatrészhez lehet beállítani egy kategóriát és több lerakatot felvenni - azaz ez alkatrésznek nem kell kötelezően egy helyen lennie, mint régen.

Megcsinálni mondjuk elég szívás volt. A GanzAdmin LiteDb-t használ és a különböző adatok közötti átjárás nem olyan egyszerá. Ugye egy alkatrészhez tartozik egy lerakat lista, de minden lerakatnak van egy helye, ami pedig külön helyen tóvan tárolva. Ha csak 1-1 adat-egyeztetés van elég ennyit cisnálni:

this.m_InnerDb.GetCollection().Include(i => i.Category)

Amikor többhoz kell egyet hozzáadni már nem olyan egyszerű. Ehhez hosszú keresés után az alábbit találtam: kézzel meg kell írni a szövegesen a kifejezést:

.Include(BsonExpression.Create("$.Stock[*].Location"))

Nem bonyolult, csak hát mire meglett :D


2020.06.18, 12:19

Ma hosszú fejlesztési szünet után sikerült egy jól működő verziót lehozni a műhelybe, ami a szerverünkön is elfut. Ebben már aránylag jó tagkezelés, jelenléti ív kezelés van, lehet projekteket készíteni és naplóbejegyzéseket írni hozzá, a wiki majdnem jól működik és az alkatrészkezelés is elkezdődött.

Ami igazából még egy kész rendszerhez kéne:

 • Saját profil szerkesztése
 • Hozzáférések kicsit jobb lebontása
 • Alkatrészkezelés befejezése
 • Keresési funkció kialakítása
 • Jópár kényelmi funkció bevezetése (dátumválasztó, autocomplete, iylenek)

A következő napokban-hetekben ezen fogunk dolgozni, illetve azon, hogy távolról is el lehessen érni a szervert.


An unhandled exception has occurred. See browser dev tools for details. Reload 🗙